Možnost těhotenství

Dobrý den, je mi 20 let a užívám HA Novynette první měsíc, přičemž 1.prášek jsem užila až v 5 den menstruace. Pohlavní styk s přítelem jsem měla 10. den a to za použití prezervativu a to ostatně jako celý následující měsíc. Takže jsme celý měsíc užívali 2 ochrany kromě dne,kdy jsem měla zároveň poslední prášek v platíčku. V průběhu měsíce jsem si zapomněla vzít jednu pilulku, kterou jsem tedy vzala hned jakmile jsem si vzpomněla následující den. Tudíž jsem v jeden den užila dvě pilulky, přičemž si nejsem již jistá jestli zapomenutá pilulka byla užita do 12 hodin, a jelikož jsem předpokládala,že by se mi to mohlo 1. Měsíc stát užívali jsme jsme i prezervativ a byli o to opatrnější. Následující den po zapomenutém prášku přišlo krvácení a bolesti jako pri menstruaci. Bylo to zhruba za polovinou blistru.Krvácení trvalo asi 2 až 3 dny a prášky jsem užívala stále . V poslední den pilulky v blistru, jsme měli pohlavní styk bez bariérové ochrany a nyni jsem v 6. dnu pauzy a menstruace se nedostavila, pouze zpočátku byl slabý hnědý výtok s občasnou příměsí světlé krve. Dělala jsem si i 2 těhotenské testy Predict early a oba negativní.(ve 4. a 5.den)Nevím jak teď jednat dále.V průběhu měsíce jsem podléhala vysokému stresu kvůli vysoké škole a rodinným událostem. Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Stres se samozřejmě na pravidelnosti cyklu může podílet, bylo by vhodné zopakovat gravitest s odstupem cca týdne je positivní kolem 6 dne po případné koncepci a bude li negativní vyčkejte menses, pokud by se nedostavily je potřeba vyšetření včetně ultrazvuku k objasnění příčiny. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: