Možnost těhotenství

Dobrý den, je mi 44 let a před rokem jsem vysadila antikoncepci po 12ti letech, jinou ochranu nevyužíváme. Případné otěhotnění jsme brali v úvahu, ale neusilujeme o to. Dosud se tak nestalo. Menstruaci mám pravidelnou, cyklus 25-28 dní. Nemám žádná speciální vyšetření jen běžnou prevenci, dle výsledků v pořádku. Zdravotní stav dobrý. Je možné, že se jedná již o mou neplodnost v mém věku a po roce nechráněného sexu? Či můžeme ještě něco očekávat?

Odpověď odborníka:

Dopředu těžko dělat prognózu v tomto věku schopnost otěhotnění je již pochopitelně menší, záleží na tom zda dochází k ovulaci můžete si dělat ovulační testy a měřit bazální teploty tak bude odhad budoucnosti přesnější. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x