Možnost těhotenství

Dobrý den, vím že jsem na toto téma psala mnohokrát, ale potřebuju se ještě na něco zeptat. Ve středu 14.12.2011 jsem měla s partnerem nechráněný sex, on se však VUBEC neudělal. 18.12.2011 jsem dostala skoro na den přesně měsíčky, které skončily 24.12.2011 Což je u mě v normě. Teď se mi ale objevil bílí výtok docela hustý, a s takovými hrudky... Trošku mě i pobolívá břicho, ale dělohu vystouoplou nemám. Nemůže ten výtok být i proto že příští týden mám dostat měsíčky? Výtoky docela "trpím" vždy je po měsíčkách dostávám. Můžu být i tak těhotná? Mám hrozný strach paní doktorko. Děkuju za brzkou odpověď !

Odpověď odborníka:

Dobrý den, proč tedy neužíváte antikoncepci, když se obáváte otěhotnění? Pokud se měsíčky dostavily v očekávaném termínu a nebyly ničím neobvyklé, neobávala bych se nyní těhotenství. Výtok podle popisu by mohl naznačovat kvasinkovou infekci, ta však bývá doprovázena nepříjemným svědením či pálením. Pokud Vás výtoky opakovaně trápí, bylo by vhodné zajít za lékařem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: