Možnost těhotenství

Dobrý den, ráda bych se na něco optala. V neděli předminulého týdne jsem si zapomněla vzít hormonální antikoncepci MERCILON. Byl to myslím 2 týden užívání platička (HA beru ale už rok, pauzy dělám 1 za 3 měsíce) jak sem zapoměla nedělala jsem pauzu a dva týdny potom jsem normálně najela na další platíčko.. Tu neděli jsme měli s partnerem pohlavní styk, neudělal se do mě pouze na horu na klitoris. Poté si se spermatem ještě "hrál" a dělal mě dovnitř prsty nestrčil. Mohla bych s toho otěhotnět, možná jak sperma stýkalo se dostalo něco do pochvy.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otěhotnění bych se nebála, chyba antikoncepce ve druhém týdnu riziková není, tím spíš ne, pokud užíváte antikoncepci v delších cyklech.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Naučte se samovyšetření prsu
Články: Naučte se samovyšetření prsu
Samovyšetření prsu má...
Zlomenině krčku je lepší předcházet než ji pak léčit
Články: Zlomenině krčku je lepší předcházet než ji pak léčit
Zlomenina krčku stehenní...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Močový měchýř
Články: Močový měchýř
Močový měchýř je dutý orgán...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Kompresivní punčochy: Aby se vám dobře nosily
Články: Kompresivní punčochy: Aby se vám dobře nosily
Nejvíce se o nich mluví v...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: