Možnost těhotenství

Dobrý den, s přítelem nám praskl prezervativ. Gynekoložka mi dala 4 prášky hned a 4 po 12 hodinách. Prví 4 jsem vzala zhruba do dvou hodin po. Po 11 dnech jsem dostala měsíčky, je to o 3 dny dříve než by mělo. Je tu nějaká možnost těhotenství? A kdy je možné začít brát normální hormonální antikoncepci?? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, šance na otěhotnění je velmi malá. Antikoncepci je nejlépe začít brát první den menstruačního krvácení. Pokud nekrvácíte déle než 2-4 dny, můžete začít i nyní, ale v takovém případě je nutné chránění další antikoncepční metodou souběžně po dobu minimálně jednoho týdne užívání antikoncepce. V každém případě doporučuji provedení těhotenského testu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Desatero zásad v prevenci zimních zranění
Články: Desatero zásad v prevenci zimních zranění
Patříte mezi milovníky...
Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Články: Operace pupeční kýly obvykle nezabere víc než 30 minut
Chirurgická léčba pupeční...
Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Články: Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Kolik mužů prošlo vaší...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x