Možnost zpětného otěhotnění

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je možné otěhotnět zpětně? Beru HA Katya, v pátek(15.6.) jsem měla nechráněný styk, ale v neděli (17.6. tj. 1. den 3. týdnu, 15. pilulka) jsem si zapomněla vzít pilulku a vzala jsem si ji až další den, je možné otěhotnět zpětně? V příbalovém letáku píší, ať užívám HA dále bez 7-mi denní pauzy, ale já už beru 2. plato bez pauzy a už další bez pauzy brát nechci, pokud to není nutné. Děkuji za odpověď, přeji krásný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste užívala 2 platíčka bez pauzy, neotěhotníte nyní při zapomenutí jedné tabletky v posledním týdnu a také není nutné užívat další plato bez pauzy. První týden po pauze doporučuji však navíc používat kondom. Pokud pauzu neuděláte, žádný kondom navíc nutný není.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alkohol a chřipka
Články: Alkohol a chřipka
Tradiční "chlapské" rady...
Víte, co je to šestá nemoc?
Články: Víte, co je to šestá nemoc?
Šestá nemoc je dětské...
Abstinenční příznaky při odvykání kouření
Články: Abstinenční příznaky při odvykání kouření
Kouřením se zvyšuje počet...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Články: Bolest zad nepodceňujte – může jít o vážný problém
Stává se vám často, že vás...
Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Články: Jak usnadnit hojení po trhání zubu
Zubařské křeslo není zrovna...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: