Mozol na chodidle

Dobrý večer, mám dotaz na noze mám již delší dobu mozol. Chodím pravidelně na pedikůru a promazávám, ale nic moc. Zdá se mi, že kůže je ztvrdlá do hloubky. Je to nepříjemné při chůzi a sportu. Chtěla jsem se zeptat, jestli je možné vyříznutí. Mozol je na chodidle na bříšku pod palcem. Děkuji Rýzlerová Věra.

Odpověď odborníka:

Pokud jste zkusila ohraničené působení masti s 40% salicylem a bez úspěchu je potom vhodné ošetření na chirurgii. Vyříznutí a šetrné doléčení. Pozor, po předčasném odstranění stehů a předčasném zatížení nohy po excizi se rána často může otevřít a léčení je potom zdlouhavé.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x