Mr

22.6. jsem objednaný na NMR páteře (podezdření na Bechtěrevovu chorobu) a následně 26.8. na NMR kolene (pro dodělání plastiky vazu a podezdření na poranění menisku). Nebylo by tak možné provést NMR kolene spolu se zády v prvním termnu? Koleno mne pořád velmi bolí (hlavně při špatném pohybu a při chůzi) a rád bych, aby se s tím již něco začalo dělat. Případně je nějaká možnost, jak se rychleji dostat na operaci? Čekal jsem 3 měsíce na objednání na ortopedii a další dva bez termínu již asi nevydržím, jak chodím pořád chromý, tak jsem si již rozhodil i druhé koleno. Na ortopedii mi to připadá, že to jen odkladají. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Ano...páteř by mohla počkat...prostě tam zavolejte nebo zajděte a zkuste se domluvit aby vám to koleno udělali dřív místo páteře...udělat dohromady oboje opravdu nejde, museli by na to mít více času, nejde snímat oboje najednou... leda by museli mít náhodou zrovna volnou chvíli, což se ale moc na MR nestává...jinak artroskopii a operaci kolene lze provést i bez MR vyš., prostě se do toho kolene podívají rovnou i bez MR a operují to co tam najdou...je to vždycky na domluvě a ochotě, pokud vás někde odbývají, běžte jinam, soukromý ortoped si nechá samozřejmě zaplatit, ale zase to máte co nejdřív většinou...

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: