Mr

Je mi 19 let...trpím na migrény, žádné triptany mi na ni nezabírají. Vždy musím počkat 2 dny než ukrutná bolest hlavy přejde. Byla jsem odeslána na MR mozku: zvětšení hypophysy, jinak normální nález. Chtěla bych se zeptat co to znamená, že mám zvětšenou hypophysu? Je to nebezpečné? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud na migrénu nezabírají triptany, lze zavést profylaktickou léčbu, tedy léky, které se berou denně, mají snížit riziko vzniku migrény. Zda je zvětšení hypofyzy nebezpečné, záleží na příčině zvětšení. Asi by bylo vhodné endokrinologické vyšetření a oční vyšetření, dle výsledků by měl být stanoven další postup.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: