Mr c páteře

Manžel má problémy s hybností,stabilitou,motorikou,někdy polykáním,padá.Nemůže to souviset s nálezem na c páteři?měl ji operovanou 013,ale celou jí má špatnou,i th+ls páteř.nikdo to s námi neřeší a stav se po operaci nezlepšil.Prosím o radu a případně tip kdo se na tyto problémy specializuje,nebylo by vhodné ct či rtg míchy?to jediné ještě neabsolvoval.děkuji MR C:stav po operaci c páteře s přední stabilizací a osteosyntesou c4-6,lordosa napřímená,pk relativně prostorný-ap10mm. V c3/4 meziobr.plot.snížená s plošnou dorsální protruzí 1-2mm,residuální volný pk 9sagx17mm.V c3zasahuje dorsálně do páteř.kanálu artefakt /artefakt či hrot kovu/zasahující do pk.v ostatních etážích provedené osteosyntézy kovové artefakty do pk nezasahují.krční lordosa přiměřený tvar,obratlová těla adekvátního tvaru i intenzity signálu-páteřní kanál je ventrodorsálně šíře kolem 10mm.cirkulární protruze disku c6/7 dorsálně šíře 2mm,residuální volný pk9 sagx20mm.mícha bez ložiskových signálových změn.neuroforamina výrazněji zúžena v etážích c3/4 vpravo a c6/7 vlevo. závěr:stav po stabilisaci,v c4 zasahuje kov.artefakt či prominence kovu?vhodné posoudit rtg boční c páteře./to ok/.neuroforamina mírně zůžena oboustraně od c4-c7 téměř ve všech etážích,významější stenosa c3/4 vpravo a c6/7vlevo.mícha bez známek myelopatie.

Odpověď odborníka:

Rozhodně se obraťe na pracoviště, kde byl Váš manžel operován. Tam Vám mohou Vaše dotazy zodpovědět nejlépe, mohou srovnat i snímky z prvních kontrol, pooperační a současné. Samozřejmě vyšetření je možné i u neurologa, ale určitě začněte na pracovišti, kde byla operace na krční páteři provedena.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: