Mr hypofýzy

Dobrý den, syn 20 let dnes absolvoval MR hypofýzy z důvodů podezření na centrál.hypogonadismus/s kontrl.látkou/.Při vyšetření několikrát zakašlal,na konci mu laborant řekl,že se vyšetření zdařilo.Může kašel během vyšetření nějak ztížit interpretaci a omezit případnou výtěžnost vyšetření? Tím myslím třeba rozmazání části vyšetření.. moc děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při pohybu se může vyšetření magnetickou reznoancí znehodnotit. Jednotlivé části vyšetření ale probíhají s malými přestávkami. Mohlo se podařit, že kašel přišel ve "hluchém" okamžiku a vyšetření je kvalitní. Laborant to jistě pozná. Při chybě by vyšetření opakoval.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x