Mr kycle

Pane doktore. Pres pernamentni a dlouho pretrvavajici silne denni i nocni bolesti v oblasti kycle, ktere jsou tak obrovske az k zblazneni a nepomahaji nesteroidni antirevmatika ani leky na bolest, jsem si vyprosil magnetickou resonanci kycle. Ta vsak jak jsem se dozvedel, neni uplne klasicka, ale do kycle se pichne kontrastni latka zrejme v podobe jodu. Lekar mi prikazal vzit s sebou osobu, ktera me z tohoto vysetreni odveze domu, jelikoz mi po teto MR v zadnem pripade nedoporucuje ridit vuz. Chtel bych se optat do jakeho mista se latka pichne a proc nemohu odridit cestu domu. Copak je to tak velice bolestive nebo ma vpichnuta latka nejake vedlejsi ucinky? Jeste mam otazku, zda si myslite, ze by ortopedicke vlozky do bot mohli zmirnit me bolesti a pricinu techto bolesti? Proplaci alespon castecne tyto vlozky zdravotni pojistovna? Dekuji za odpovedi. Albrecht.

Odpověď odborníka:

Patrně je obva z alergické reakce, ale nitrokloubní injekce takovou komplikaci mají zcela vyjímečně.
Takže nějakého řízení bych se neobával. Jistě, ale je lepší, když budete mít doprovod.
Pokud na prostém snímku kýčle o kterém se nezmiňujete byl nález artrozy ,obvykle toto vyšetření je v podstatě dostačující na stanovení artrozy i její klasifikace.
Vložky v tomto případě problém neřeší.
Končetinu je jistě třeba vyšetřit celou. Ostatní klouby, délka končetiny srovnáním, hybnost kýčel koleno, laboratoř a další.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: