Mr páteře

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat, zda se dá upravit infuzemi plotýnky, které tlačí na kořeny, nebo to je jednoznačně k operaci. Bolesti mi vystřelují do kyčlí, do malé pánve a břicha. MR LS páteře: Napřímená bederní lordoza. Osteochondroza L4/5 s dorzomediální protruzí disku 5 mm s tlakem na durální vak a krátkou migrací kaudálně za tělo L5. Osteochondroza L5/S1 s pravostranou dorzolaterální až foraminální protruzí disku 5 mm. Disk tlačí na odstupy kořenů S1 v páteřním kanálu (více vpravo) a na kořen L5 v pravostranném foraminu.K pravostranné foraminostenoze přispívají i významné regresivní změny na malém kloubu.Páteřní kanál má v úseku L4- L5 primárně hraniční šířku 12 mm. Děkuji Petra

Odpověď odborníka:

Jestliže docházi k mechanickému útlaku nervů, je nejlepším řešením operace, která vyřeší problém definitivně. Operaci ale indikuje vždy neurochirur po zvážení všech okolností.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: