Mr vysvětlení

Dobrý den,je mi 41let a mám dlouhodobě potíže s bederní páteří.Na RTG v bederní krajině 6obatlů-susp.lumbalizace S1,přechodný obrazel.Bolesti mám v oblasti SIS vlevo vystřelují nejvíce do hýždě a kyčle nebo do levé nohy po zadní straně stehna ,zevně po lýtku až do malíčku,bolí i koleno.Občas mravenčení a pocit necitlivosti v levé hýždi.Šetřím levou nohu pro bolesti a mám pocit jako by nebyla moje.Jsem měsíc na neschopence ,mám za sebou rehabilitace,cvičím,ale stále se to nelepší.iProsím vysvětlete výsledek MR: Incip.osteofyty ventrálně.Snížení signálu ploténky Th10/11 a snížení signálu i výšky disku L/přech.LSobr.(asi o 1/3 výšky)subchondrálně v L5-LS známky tuk.degenerace MODIC II. V T2W naznačená dorzálně v anulus fibrosus disku L5/LS jemná trhlinka,disk prominuje cirkulárně,maxim.med. až paramediálně do hloubky 4mm,komprimuje přední okraj dur.vaku a odstup levostran.kořene (S1)-pravostranný kořen odstupuje diskrétně níže proti levému.Asymetrie odstupu i kaudálnějších kořenů. Závěr: numerická varieta,degenerace disku Th 10/11 a především L5/LS.Cirkulární protruze disku L5/LS-s mírnou kompresí dur.vaku a odstupu levostr.kořene.Co byste doporučoval?Operace tohle asi neřeší?Mám fyzicky náročné zaměstnání 12hod.směny a po práci mám velké bolesti.Děkuji mockrát za odpověď.Lenka K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z MRI vyplývá, že máte poškození meziobratlové ploténky mezi 10. a 11. hrudním a 5. bederním a 1. křížovým obratlem. Ploténka pak ultačuje jak míchu, tak i míšní nervy, a právě to Vám působí bolesti. Doporučoval bych proto s ošetřujícím neurologem probrat možnosti terapie, operace je pak samozřejmě jednou z možností. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: