Mravenčení a slabost končetin, špatná paměť

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o odpověď. Asi před pěti lety jsem byla na magnetické rezonanci k vyloučení RS. Ta opravdu ložiska RS na mozku neprokázala. Nyní se mi opět projevily příznaky podobné těm, které jsou pro RS typické. Chtěla jsem se zeptat, zda dřívější mag. rezonance skutečně vyloučila RS navždy a o co by se tedy v mém případě mohlo jednat? Cítím střídavě slabost v jednotlivých končetinách. V levé dolní končetině mám náhlé pocity chladu, hlavně v lýtku, cítím mravenčení. Na různých částech těla se mi střídavě projevují různé bolesti. Trápí mne již dlouhodobě velmi špatná paměť, těžce se učím něco nového . Mám odstraněno celé tlusté střevo (snad prý odumření nervů), léčím se s úzkostnou poruchou. Nechci si připadat jako hypochondr, snažím se vše zdolávat, ale poslední dobou se vše zhoršilo . Rovněž mívám velmi často zvýšenou teplotu. Může to vše být od páteře, která mne dost bolí? Ale co pak ta paměť a zvýšená teplota? Moc se Vám předem omlouvám , cítím se dost trapně, ale opravdu si už nevím rady. Děkuji Vám. Hanka

Odpověď odborníka:

Vážená Hanko,vyšetření MR vyloučilo RS pouze v době vyšetření.Pokud je důvod,s odstupem se toto vyšetření opakuji.Pro RS nejsou typické teploty a bolesti páteře,nedochází k od umírání střev, poruchy paměti do obrazu také nepatří.Nejlépe bude,pokud kontaktujete neurologa,který Vás tehdy na MR poslal Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: