Mravenčení končetin

Dobrý den, je mi 31 let, po prvním porodu se u mne objevila poporodní tyreoiditida, byla jsem přeléčena léky, vše se uklidnilo. Nyní jsem 10 měsíců po druhém porodu, mám dvojčata. Na kontrole se štítnou žlázou jsem byla v lednu tohoto roku, vše v pořádku, kontrola znovu za rok. Už delší dobu se cítím velmi unavená a malátná, se sklony k depresím. Připadá mi, že mám velmi těžké nohy, občas se mi trošku točí hlava. Přičítala jsem to celkovému vyčerpání a nedostatku spánku. Má dcerka totiž od narození velmi špatně spí, zpočátku nespala v noci téměř vůbec, i teď se velmi čato budí, spí většinou tak hodinu a půl, maximálně dvě hodiny v kuse, trošku se napije mléka a za chvilku je vzhůru zase. Asi před týdnem mi přes den začaly mravenčit nohy, trvalo to je chvilku, ale často se to opakovalo. Nyní mi nohy mravenčí (častěji levá) s krátkými přestávkami téměř celý den. Poslední dvě noci mi nebylo dobře, brněly mne nohy po kolena a ruce po lokty, mravenčilo mne i v obličeji nad horním rtem, postupně celá dolní polovina obličeje. Někdy mívám večer po ulehnutí do polstele bušení srdce. Začala jsem užívat magnesium - zatím bez zlepšení. Už delší dobu mám problémy s krční páteří, chodila jsem na fyzioterapii. V poslední době mne hlavně po námaze bolí i bederní páteř. Mojí kolegyni nedávno diagnostikovali roztroušenou sklerozu, a tak mám teď strach, že mě čeká něco podobného. Moc Vám děkuji za zodpovězení mého dotazu, s pozdravem V.P.

Odpověď odborníka:

Dotaz v podstatě nebyl položen. Je málo pravděpodobné, že by potíže souvisely s dříve proběhlou thyreoiditidou. Spíše se jedná stav přetížení, chronického stresu, který je třeba po domluvě s rodinou řešit. Nicméně by bylo na místě provedení pečlivého interního vyšetření, provedení širokého laboratorního skríninku, laboratorního vyšetření, které by poskytlo obraz i o funkci štítné žlázy. Provedení odběru i revmatol. testů. Vyšetření pateře jak krční i bederní pomůže odhalit případné změny v těchto úsecích, jsou možné změny na ,meziobratlových kloubech. Vhodné neurolog. vyšetření. Podle výsledků léčba. Nepochybně je ale správná léčba na rehabilitaci, ale především dosažení kvalitního spánku. Stav s dítětem se bude jistě postupně zlepšovat.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Mravenčení | Od: Veronika | 27.5.2015 09:36
Dobrý den paní Veroniko. Vím, že tato otázka je už tři roky stará, ale třeba se mi poštěstí odpovědi. Chtěla bych se zeptat, jak jste dopadla. Také mám za sebou druhý porod (11 měsíců) a momentálně stejné příznaky. Doktor mě zatím poslal jen na rentgen a na ortopedii a víc nic. Zatím bohužel jen čekám. Děkuji za případnou odpověď.
reagovat
re:Mravenčení | Od: uLékaře.cz | 27.5.2015 10:46
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: