Mravenčení končetin, zaléhání v uších

Dobrý den, již několik měsíců mám následující problémy: neklid v pravé noze, občasné mravenčení v pravé ruce, celkově při jakékoliv fyzické zátěží slabší/roztřeseněnější pravou stranu, občas mravenčení na pravé straně tváře, zaléhání pravého ucha, také mě občas mravenčí hlava na temeni a cítím tlak v hlavě za pravým uchem. Tyto potíže nemám každodenně, nicméně se projevují často. V roce 2004 mi byla diagnostikována latentní tetanie. V současné době mi neurolog předepsal hořčíkové injekce do žíly a udělal mi duplexní sonografii karotid a vertebrálních tepen vč. CFM+transkraniální barevnou sonografii. Výsledek: extracerebr. karotické řečiště bez zn. hemodynamiciy závažné patol., bez zn. disekce, vert. řečiště bez zn. stenozy, TCCS bez hemodynamicky významné patol. Willisova okruhu, bez zn. cévní dysplazie. Můžete mi vysvětlit, co vše takovým vyšetřením lékař vyšetřil? Tvrdil mi, že tímto zkontroloval všechny cévy v mozku. Máme v rodině infarkt, mamce se špatně prokrvuje pravá strana mozku a teta měla na mozku nezhoubný nádor, přišla o sluch. Jsem léčená správně? Neměla bych být alespoň poslána na CT či MR? Bylo by v mém případě vhodnější vyšetření magnetickou resonancí než CT? Děkuji za informaci

Odpověď odborníka:

Dobrý den Andreo! Ultrazvukové vyšetření vašich velkých mozkových tepen skutečně neprokázalo žádnou patologii (např. ve smyslu aterosklerotického zúžení nebo poškození struktury stěny tepen), které by mohlo být příčinou vašich potíží. Co se týká vyšetření vašeho mozku pomocí magnetické rezonance, domnívám se, že by bylo vhodné jej doplnit, zejména v případě kdy se vaše potíže budou zhoršovat nebo nebudou jevit tendenci k ústupu. Určitě si zkuste na toto téma promluvit s vaším ošetřujícím neurologem. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: