Mravenčení + oční vada

Dobrý den, moje přítelkyně (věk 29,nekuřák)měla delší dobu pracovní stres.Zhruba před cca 5 dny se jí vyskytlo mravenčení pravé části těla-ruce a noha a trochu i část hlavy,které trvá stáíle. Dále se ji před dvěma dny rozjelo levé oko,které neni schopné zaostřid a panenka ujíždí. Na neurologii CP nenalezly nic..Nevíté čím to může být, či čeho jsou to příznaky.Moc Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, můžou to být důsledky stresu (přechodné), ale měla by o sebe více pečovat a rozhodně více relaxovat, jinak se zdraví zhorší a může onemocnět (trvaleji) - nejčastěji jde potom o autoimunitní nemoci ( http://www.ulekare.cz/clanek/velka-neznama-autoimunitni-poruchy-9819 ). Měla by být nadále sledována na neurologii. Pokud budou její příznaky trvat, hlaste se o kontrolu na neurologii a hlavně kontrolní vyšetření sami!!! ( i když nyní nic na neurologii nezjistili - vyšetření se dělají v čase, protože změny v těle se vyvíjejí postupně ). Pro zajimavost - třeba roztroušenou sklerosu (RS) diagnostikuje /ukáže/ pouze MR - magneticka resonance, na CT (computer thomography) se neukáže...vy ani nepíšete, jaká vyšetření dosud přítelkyně prodělala, což je škoda. Přítelkyně by měla být určitě pod kontrolou neurologa a rozhodně o sebe více pečovat (spánek, zdravé jídlo, pohyb, relaxace, taichi, joga, koníčky...) a zvolnit tempo!!!! A také nestresovat se!!!! Rad, jak to udělat určitě najdete na netu hodně, podpořte ji v tom a pomozte, cítím, že vám na ní moc záleží a to ji bude určitě motivovat. Žádná ani sebelepší práce nestojí za to, aby člověk přišel o zdraví...Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: