Mri a čo dalej

Dobrý deň ..som už 2 mesiace po artroskopii.Nález plica sinovialis. Bolo to po úraze asi 2 mesiace.. Teraz už asi mesiac mam v antermed.časti kolena podkožnu hmatnu rezistenciu. Môj lekár si myslel že je to gangliom tak ma poslal na MRI.. Vsledok magnetickej rezonancie. Záver: Diskrétny edém subchondrálnej femoropatellárne mediálne gennu dx. a interkondylárne femorálne v zadnom segmente s patellárnou synovití dou a poraneniami zadného rohu MM. Bakerova cysta mediálne popliteálne až semimembranozna burzitída genu dx . Dlžky do 7 cm hrúbky 9mm a priečna širka 2,5 cm.. No ktej rezistencii sa nevijadril... Moj lekar ma poslal s tou rezistenciou na laser. ale tu rezisten ciu som mala aj predtym co som chodila na laser a mi to nepomahlo... tak čo to mam vlastne s tym koleno, už to trvá pomaly 7 mesiacov... A ma to prestáva baviť... Chcela by som počuť vaš názor...Ďakujem

Odpověď odborníka:

K vyjádření je třeba koleno vidět, zjistit lokální nález, pohyblivost kolena, znát potíže pacienta. Na MR se jeví, že se jedná o poranění vnitřního menisku, což by asi i přes váš věk mělo být řešeno odstranění zadního rohu. Kromě toho se jedná o Bakerovu cystu, která se řeší operací. Potíže asi značně zapříčiňuje chnondropatie kloubní chrupavky kolena což vyžaduje trpělivou léčbu s omezením přetížení kolena. Existuje i řada opatření při chondropatii kolena. Případná artroskopie by se měla provést až po zklidnění bursitidy, která v oblasti kolena dle MR existuje. Následná rehabilitace.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: