Mřížková degenerace oka

Dobrý den, Mám 8,5 dioptrií. A před 2 roky mi léčili trhlinu na sítnici bez trakce laserem. Dnes jsem byla na vyšetření očního pozadí. Paní doktorka mi řekla, že je vše OK. Pan doktor, ke kterému jsem chodívala se odstěhoval do Hradce.... Teď si čtu zprávu, kde píše degenerační změny v č.6 hyperproliferace pigmentu a náznak incip. mřížkové degenerace. Na internetu jsem se dočetla, že mříž. dege. je ze 40% příčinou odchlípení sítnice. Tak jsem se opravdu začala bát. Je to opravdu tak? Také jsem se chtěla zeptat, jestli by jste mi dopotučil přirozený porod nebo císařským řezem. Začínáme se snažit o mimi a pí doktorka říkala, že není třeba přijít ani na kontrolu před porodem. Děkuji Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na doporučení cisařského řezu se musíte dohodnout s ošetřujícím lékařem na očním, pokud se váš lékař, kterému jste důvěřovala, odstěhoval do Hradce, klidně jezděte k němu, u nás je volba lékaře. Můžete třeba jen na jednorázovou konzultaci - máte na ni právo. Víc vám na dálku bez znalosti vašich přesných výsledků a možnosti vyšetření poradit nemohu, tento dotaz se nehodí do internetové poradny, komunikujte, prosím, více s lékařem na očním. Pokud byste preferovala konziliární vyšetření v Praze, doporučovala bych vám oční kliniku Na Vinohradech, info zde: http://www.fnkv.cz/?show=kliniky&menu=3&submenu=209&oddeleni=32&page=144 . Vaši nemoc ošetřují na ambulanci s tajemným názvem Vitreoretinální. Objednejte se a položte jim všechny dotazy, které máte, věřím, že budete klidnější a i plánování těhotenství bude bez stresu a v poklidu. Hodně štěstí a hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x