Mrsa

  • Dotaz od: Bicanová Veronika
  • Publikováno: 28.5.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat pracuji na chirurgii, kde převazujeme i pacienty s mrsou. Asi před měsícem se mi udělalo na ruce podráždění a pak z toho vzniklo něco jako 3 bedary, pak se mi ještě asi 3x udělal třeba jen jeden pupínek vypadající jako bedar. Chci se zeptat jaká je možná diagnostika mrsy, jestli je mozné udělat stěr i na nepoškozené pokožce. Nechala jsem si udělat stěr z krku - ten byl v pořádku, ale bojim se, že když mam kožní problémy, že to v krku ani nemusí být. Prosím o radu jak zjistit zda-li to mám či ne. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Stěr se může udělat i ze "zdravé" kůže, nejvhodnější by byl ten hnisavý sekret z pustuly.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
Vyšetření trávicího traktu
Články: Vyšetření trávicího traktu
Zatímco dříve se mohli...
Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Články: Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Stres a atopický ekzém jdou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hematologické vyšetření
Články: Hematologické vyšetření
Hematologické vyšetření je...
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: