Mrsa

Dobrý den,letos v prosinci to budou 3 roky co mé dceři i přes můj nesouhlas byla vyndáná nosní mandle. Od té doby se vlečou naše starosti...je stále nemocná,/ je pod dohledem imunologa a kardiologa/ neustálý kašel a rýma, přes léto klid a od září do března se to celé opakuje. Má sníženou slizniční imunitu, jinak imunita celkem o.k. dostávala injekce Grifol. Letos v květnu jí byla ve výtěrech nalezena MRSA, v krku a v nose, pak v krku. Celé léto jsme nos vytírali mastí Bactroban, koncem léta již byla 3x negativní. Nyní je to asi 3 týdny opět strašný kašel a ve výtěrech je opět MRSA. Mám dotaz, zda je možné že jí ho zanesli v nemocnici kde jí vyndavali nosní mandli - problémy jsou od té doby a zda je možné, že tak dlouho MRSA přežívá a že až nyní po cca 2,5 letech se na to přišlo.I když jí nesčetně krát byl dělán výtěr krku i nosu - nebo se pokaždé netestuje? A pak jak je možné že už 3x byla negativní a nyní je opět zpátky. A jaká je možnost léčby. Nyní jí byl nasazen Sumetrolim. Chci aby se jí úplně zbavila, protože jak už víme, má za následek ten její kašel na který vůbec nic nepomáhá. I když bere léky, např. Stoptussin baby sirup, sinecod kapky nebo na noc dithiaden 1 tabletu a fenistil kapky 20kapek. Jsme z toho už zoufalí. Ještě k tomu byla ve 2měsícíh operována na defect komorového septa a mám strach, zda se MRSA nemůže náhodou taky dostat na její záplatu na srdci. A hlavně ten kašel jí vyčerpává. Děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nyní už nelze prokázat zdroj nákazy MRSA. Každopádně na absolutní odstranění je třeba použít specifická antibiotika - doporučoval bych konzultaci s ošetřujícím lékařem. Co se přenesení infekce na srdce týče, ta je málo pravděpodobná. Pokud bylo provedeno více testů, je nepravděpodobné, že by se na přítomnost bakterie nepřišlo. Rozhodně ale doporučuji sledování na imunologii.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: