Mrsa

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jak mohu ochránit svou 3letou dceru před infekcí MRSY, když ji má moje teta v krku? Je pro nás riziko infekce? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Lenko. MRSA je forma vcelku běžného mikroba - zlatého stafylokoka. Jde VŠAK o "vylepšenou" mutaci tohoto mikroba, která odolává běžným antibiotikům. To, že ho má Vaše teta v krku, neznamená, že jej "dostane" Vaše dcerka. Má vlastní obranyschopnost a zlatý stafylokok poměrně často osídluje sliznice nebo i kůži,. aniž by působil infekci. Samozřejmě však umí vyvolat i infekční onemocnění, v případě infekce MRSA (methicilin rezistentní staphylococcus aureus) obtížně léčitelnou antibiotiky. Dcerku otužujte, dávejte jí ovoce a zeleninu, choďte s ní ven. Riziko přenosu od tety z krku existuje, ale přenos je jedna věc a onemocnění druhá. Pro tetu existuje i možnost přeléčení antibioty tak, aby nebyla nadále touto bakterií kolonizována.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Mrsa | Od: Monika | 18.1.2009 13:07
Dobry den, chtela jsem se zeptat, jak clovek pozna, ze ma MRSU? Jake jsou priznaky..je mozny prujem a zvraceni..
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: