Mrtvé prsty levé ruky

Dobrý den, od prosince 2013 mám problém s "mrtvými" prsty na levé ruce. Nejdřív jsem byla vyšetřena revmatologem, který ale příčinu problému nezjistil, a tak mě poslal k neurologovi. Tento mě vyšetřil a v průběhu roku 2014 mě poslal na veškerá možná vyšetření : RTG páteře, CT páteře, EMG levé ruky, EEG mozku, MR páteře, neurofizioterapeutické vyšetření levé ruky, cévní vyšetření levé ruky. Mezitím jsem byla v průběhu roku třikrát po čtrnácti dnech na rehabilitacích. Byla mi odebrána krev s požadavkem na vyšetření boreliózy. Vzhledem k tomu, že všechna vyšetření byla negativní, jsem nyní objednána znovu k jiné revmatoložce. Problémy s "mrtvými" prsty stále přetrvávají, ba dokonce se zhoršují. Praktický lékař mi řekl, že někdy si věda zkrátka neví rady. Já to ale stále nevzdávám a hledám pomoc, kde se dá, a proto se také obracím na Vás, zda byste mi neporadil(a), co by to mohlo být za nemoc a na koho bych se měla ještě obrátit o pomoc. "Mrtvé" prsty mi značně ztěžují život, protože si nemohu zapnout knoflíky na košili nebo kabátu, nemohu uchopit hrnek, nemám v nich cit, jemná motorika prstů je značně porušena. Někdy mě od těchto prstů rozbolí i celá ruka. Když se mi zvýší krevní tlak, bolí mě ruka víc. Chtěla bych znát i Váš názor na můj problém. Děkuji mnohokrát za odpověď. Zůstávám s pozdravem. Hana

Odpověď odborníka:

Milá Hano. Chcete znát můj názor? To je rekord,když se kolem Vás motá tolik lékařů a žádný Vám neřekne svůj názor,přestože Vás vidí a má k dispozici tolik vyšetření.No,ale je to dnes v našem zdravotnictví v módě.. spoléhat na výsledky laboratoře a zobrazovacích vyšetření a bát se mít vlastní názor. Potřeboval bych Vás vidět...Anebo hledejte lékaře " ze staré školy".Myslím někoho,kdo koukne a má hned nápad,názor,umí si popsat CT a rentgeny sám. Jsem,samozřejmě připraven na Vás kouknout,pokud ke mně přijedete do ordinace. jsem na čísle 518 322 145 a na adrese mens-sana@seznam.cz Napište mi kompletní seznam všech léků,včetně doplňků stravy,které užíváte pravidelně i nepravidelně. Podobné problémy,jaké máte vyvolávají takzvané Statiny(na snížení cholesterolu) a blokátory kalciového kanálu. Pokud je berete, vysaďte. Ozvěte se.Rád pomohu. S poděkováním za důvěru a s přáním brzkého uzdravení Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: