Mrtvý zub

Dobrý den, mám již delší dobu problémy s jedním zubem a to horní šestkou. Měla jsem tam zánět, který se čistil a po delší době byly zaplněný kořenové kanálky. Po zaplnění kanálků několik dnů zub bolel, ale poté se zklidnil a pouze na dotek byl takový citlivý. Rovněž mě překvapovalo, že i když je ten zub "mrtvý" a kořenové kanálky zaplněné, tak přesto reagoval citlivě na studené. Můj zubní lékař říkal, že to není možné, že to musí být jiný zub, ale já jsem si jistá, že je to právě ten "mrtvý".... Zkoušela se dotknout kouskem ledu přesně toho zubu a jak to zabolelo!!!!! Tento zub se chystá na zatím provizorní korunku, včera byl do zubu modelován čep a snížená dáseň.... No a od noci mě ten zub příšerně bolí - nemohu se jej ani dotknout, nemůžu ani polknout a bolí to hodně i v klidu, léky ze skupiny analgetik nezabírají, byla jsem dokonce i na laseru, ale zub bolí stále.... Nevíte co s tím? Jestli je šance, že se zub "umoudří" a uklidní a přestane bolet? Za týden se má nasadit čep a později okorunkovat.... Já však nevím, zdali vůbec nechávat tento zub očepovat, jestli by nebyla lepší už případná extrakce..... Moc děkuji za odpověď a přeji krásný den :-).

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na zub který způsobuje silné bolesti a není jistá příčina obtíží by se korunka zhotovovat neměla. Důvodem, proč zub reaguje na studené může být neošetřený kořenový kanálek nebo prasklina kořene. Je potřeba provést důkladné vyšetření a prověřit výše zmíněné možnosti obtíží. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlik

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x