Mthfr

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,dceři je 9let.Byla jí zjištěná Polymorfismus MTHFR C677T:TT HOMOZYGOT+A1298C:AA je potřeba nějakého opatření?Na genet.mi nic neřekli výsledek mi přišel poštou.Děkuji Petra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mutace v MTHFR se již nepovažuje za rizikovou. Dříve se brala jako riziková pro trombozu, ale ukázalo se, že to vznik trombozy nezvyšuje. Ideální ale bude obrátit se na genetika, který toto vyšetření prováděl. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: