Multifokálne šošovky

Dobrý deň, je normálne, aby som deň po operácii šedého zákalu a vložení multifokálnej torickej šošovky nevidela na krátku vzdialenosť - na čítanie - typujem tak 2 dioptrie? Bola som na kontrole, ale vraj je všetko vporiadku. Do diaľky vidím lepšie ako pred operáciou.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neuvádíte typ multifokální čočky, a tak odpověď bude obecná. Jistě Vám bylo před operací řečeno, že se mozek musí na novou situaci adaptovat, a to chce více času než několik hodin. Dejte tomu čas...oko musíte v podstatě roztrénovat a pokud máte multifokální čočku jen v jednom oku, tak to někdy trvá i pár týdnů.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Smrkáte i v létě? Stálá rýma může být projevem alergie
Senná rýma zabíjí sexuální život
Články: Senná rýma zabíjí sexuální život
Senná rýma není jen plný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Cukrovka - Diabetes Mellitus
Články: Cukrovka - Diabetes Mellitus
Diabetes mellitus, cukrovka...
24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Články: 24 hodin s revmatoidní artritidou – 5 tipů na pomoc
Pokud trpíte revmatoidní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: