Může chemo rušit účinek melatoninu?

Dobrý den, v posledních letech mám problém se spánkem. Beru Melatonin 5 mg, pomáhál docela hodně . Od února se léčím na onkologii chemoterapiemi a Melatonin přestal fungovat.Když už usnu, tak se po půlnoci probudím asi ve 2 - 4 hodiny jak kdy a nemůžu usnout.Musím vzít Lexaurin. Na sedačce v pokoji usnu bez problémů i když je světlo a hraje TV. Může chemo rušit účinek Melatoninu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete, jaký typ chemoterapie jste měla, nicméně účinek melatoninu jistě chemoterapie narušit může.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Sex v těhotenství – co když žena nechce?
Články: Sex v těhotenství – co když žena nechce?
Obecně lze říci, že sexu v...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: