Může jít o reflux?

Dobrý den, už přes půl roku mě trápí bolesti břicha, říhání, nucení na zvracení, místy slabší pálení žáhy. Každodenně a někdy záchvatovitě (nucení na zvracení je větší, přidává se i zimnice). Při gastroskopii našli eroze antra žaludku, ale žádnou příčinu (bakterii apod.). Co by mohlo eroze způsobovat, nemohlo by jít o reflux? Gastroskopii mi dělali v CA, později mi bylo řečeno, že právě proto by případný reflux mohl být potlačen (nerozpoznán). Děkuji za odpověď AP

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste gastroskopii absolvovala v narkóze, předpokládal bych, že máte vyšší vnímavost k pochodům v oblasti trávicí trubice. Než budete podstupovat další vyšetření, doporučil bych Vám se zaměřit na Váš životní styl - pravidelná strava, dostatek vlákniny, dostatek tekutin - cca 3 l za den, pravidelný pohyb. Potlačení refluxu při vyšetření bych nepředpokládal

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I na zánět průdušek platí homeopatika
Články: I na zánět průdušek platí homeopatika
Záněty průdušek a kašel...
Jednoduché cviky pro zmírnění bolesti kolenních kloubů
Články: Jednoduché cviky pro zmírnění bolesti kolenních kloubů
Pravidelný pohyb svědčí...
Tenisový loket
Články: Tenisový loket
Tenisový loket...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Top 10 mýtů o rakovině
Články: Top 10 mýtů o rakovině
V průběhu let se na...
Sádlo je (opět) zdravé
Články: Sádlo je (opět) zdravé
Není to poprvé, kdy vědci...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: