Může již chodítko?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může skoro 10-ti měsíční batole chodit v chodítku? Sám se postaví a trošku s držením se popochází, sám krok neudělá. Nezatěžuje si tím klouby? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano, používání chodítka u dětí není vhodné v žádném věku. Učí se špatný stereotyp chůze a samostatná chůze se neurychlí. Nechte Vašemu dítěti prostor se postavit a chodit v době, až na to bude zralé, ale chodítko nepoužívejte. Hrozí v něm navíc úrazy, kdy se dítě převrátí nebo spadne například ze schodů.

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Čisté zuby se nekazí a šetří peníze
Články: Čisté zuby se nekazí a šetří peníze
Zapomeňte na dědičnost a...
Plný nos jemně vyčistí sůl
Články: Plný nos jemně vyčistí sůl
Ucpaný nos je nepříjemná...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: