Může mi být nevolno od zlatého stafylokoka?

Dobrý den, 2. rokem se léčím se Zlatým stafylokokem, který se mi dostal do palce po parc. resekci palc. Poslední týden mi není vůbec dobře, bolí mě hlava, někdy se i trochu motá, bolí mě klouby, jsem pořád strašně unavená, i když třeba jen celý den odpočívám. Nemůže to být ze Zlatého stafylokoka? Děkuji vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, souvislost s lokální infekcí st. aureus a vašimi celkovými projevy se nedá vyloučit. Doporučila bych návštěvu lékaře, doplnit vyšetření CRP, krevního obrazu, což jsou ukazatele akutního zánětu. Pokud by tyto hodnoty byl zvýšené odpovídající bakteriální infekce, bylo by vhodné přeléčení antibiotiky.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: