Může nitrofurantoin-ratiopharm snížit účinky antikoncepce lunafem?

Dobrý den, před několika týdny mi zjistili zánět močových cest, dostala jsem na to antibiotika(nepamatuji si název), ale zároveň se mi udělal z antibiotik zánět v pochvě. Šla jsem na gyndu, a tam mi na to dala mast a rosalgin na proplachování. Výsledky po prvních antibioticích nebyly dobré, ještě malý zánět tam byl, tak mi lékař dal Nitrofurantoin-ratiopharm, ten nyní beru - v příbalovém letáku není psáno, že by NF měl mít vliv na hormonální antikoncepci. Po dobu braní léků jsem měla sex. Ráda bych věděla, zda NF může snížit účinnost HA. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Furantoin je močové chemoterapeutikum nikoliv antibiotikum a antikoncepční preparáty neovlivňuje příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: