Může se jednat o epilepsii?

Přeji Vám dobrý den.. S přítelem jsem byla nedávno v kině. Při začínání filmu jedl popcorn, když začal film, tak mi řekl, že mu je špatně. Prvně se předklonil ,poté si sedl pořádně do křesla a začal sebou hodně škubat. Když jsem ho chytla , aby se nějak neuhodil do hlavy a mluvila jsem na něj, tak mě vůbec nevnímal. Snažila jsem se ho nějak utěšit, ale když najednou přestalo škubání, tak strnul a oči se mu obrátili ,,v sloup“ . Trošku jsem se ho snažila, vážně lehkým plesknutím probudit. Když otevřel oči, tak vůbec nevnímal jako bych vedle něj vůbec neseděla. Vyčkala jsem co se bude dít. Po 5ti minutové události se mě dokola ptal co se stalo, když jsem mu to řekla, tak si to ani nepamatoval. Dříve takový incident neměl a nikdo z jeho rodiny na epilepsii netrpěl. Je sice těžké to posoudit takto na dálku, ale chtěla bych znát na tohle Váš názor. Předem děkuji za Vaší odpověď, přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Ano, i takto může vypadat epileptický záchvat, neurologické vyšetření je jistě vhodné.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x