Může se jednat o hemeroidy?

Dobrý den p.doktore, před týdnem se mi u řitního otvoru udělal asi 1,5 cm výrůstek, který nekrvácí, není zahnisán, na přitlačení je bolestivý, měkký. Mám pocit, že se o něco zvětšil. Mohlo by se jednat o hemeroidy?? Co mne čeká při vyšetření a u kterého lékaře - odbornost - se mám obrátit? Děkuji za odpověď. Karel

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s největší pravděpodobností se opravdu jedná o hemoroid, lidově "zlatá žíla". Vyšetření probíhá jen pohledem, kdy lékař zjistí stav hemoroidu, jestli není zarudlý a vyptává se na vaše pocity ohledně této situace. Obratte se s důvěrou na svého obvodního lékaře, který vám řekne, jak se stravovat, co sledovat a jak léčit v případě, že se hemoroid třeba zanítí. Pokud byste uvažoval i o preventivním odstranění hemoroidu, pošle vás na chirurgii a tam se dozvíte více. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
10 tipů, jak předcházet osteoporóze
Články: 10 tipů, jak předcházet osteoporóze
Chcete mít pevné kosti co...
Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Články: Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Kolik mužů prošlo vaší...
Gastroskopie
Články: Gastroskopie
Gastroskopie nebo jinak...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Močový měchýř
Články: Močový měchýř
Močový měchýř je dutý orgán...
Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Články: Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Skutečný počet uživatelů...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x