Může se jednat o příznaky?

Dobrý den, chtěl sem se optat. 20. března sem měl nechráněný sex. 29. dubna se mi objevil na spodním kraji jazyka aft. 2. května sem měl pocit vlasu na patře, který sem ale nenašel. Všiml jsem si ale zarudlé ústní dutiny kolem čípku a dál směrem do krku (viz odkaz). Teploty sem nejspíš neměl, ikdyž sem měl ten pocit. Párkrát sem se i změřil, ale naměřil sem nejvíce 37°C. Dostal sem nejspíš lehkou rýmu,měl sem pocit sucha v ústech. Teď sem si asi podráždil čípek, tím že sem pořád polikal. Pač mám pocit jako by se pořád dotýkal jazyka. Jelikož mi to nedalo, 4. května jsem si došel ke své lékařce a zdělil mé obavy. Provedla výtěr "z krku". Aft se jí zdál normální. Ale raději mi napsala žádanku na odběr krvé kvůli syfilis a i HIV. Zajímalo by mě, zda je to dostatečná doba od rizikového chování k provádění testů na HIV. Na odběru krve sem byl 6. května. Dnes 10.5 sem si všiml takové červené skvrnky u čípku? Nevíte co to je? obrázek z 9.5: http://www.jpeg.cz/images/2016/05/09/6mAt2.jpg obrázek z 10.5: http://www.jpeg.cz/images/2016/05/10/nPx9Q.jpg

Odpověď odborníka:

Milý Honzo, bohužel nechráněný styk je vždycky velkým rizikem zvláště v dnešní době. Důležité je také vědět, zda-li jste měl orální sex. Jinak musíte vyčkat výsledku vyšetření krve, i když projevy, které popisujete a hlavně doba vzniku trochu hovoří proti pohlavní nemoci. Vhodné bude krevní testy opakovat při negativním vyšetření za 2-3 měsíce a na HIV za půl roku.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x