Může se jednat o syfilis?

Krásný den paní doktorko. Psala jsem zde ohledně mého problému před dvěma týdny jinému lékaři, ale ještě semi nedostalo odpovědi, tak to zkouším u Vás. Na začátku října jsem měla nechráněný pohlavní styk s cizím mužem. V březnu se mi udělal na zevním genitálu bolestivý vřed (bolel zejména při chůzi,močení (ale to spíše jenom pálil, ale jako čert)). Ten se do 5 dnů vyhojil, po dvou týdnech se mi ale udělal znovu, akorát na trošku jiném místě (ale už nebyl zdaleka tak bolestivý) a potom zase a zase, ...jenom pokaždé o kousek jinde. Při výskytu druhém "vředu" se mi navíc na trupu objevila neohraničená vyrážka (nesvědila, něco jako potničky), která zmizela asi po dvou týdnech. Od té doby zatím nic. Současný sexuální partner žádné takovéto problémy nemá, ani neměl. Jinak už nevidím žádné jinší problémy, které by s tím mohly nějak souviset. Pohlavní nemoci mám nastudované, ale i tak.. možná si to jenom namlouvám, ale bojím se-může se jednat třeba o syfilis, nebo nějakou jinší pohlavní nemoc? Děkuji ze odpověď, hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Podle vašeho popisu by mohlo jít např. o genitální herpes. O syfilis se vzhledem k té bolestivosti nejedná. Ale pokud máte stále obavy, můžete si nechat udělat testy z krve (syfilis, HIV, hepatitidy..).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: