Může se jednat o syfilis či jinou pohl. nemoc?

Dobrý den, cca před dvěma měsíci jsem měl sex s prostitutkou z nočního klubu showpark - po celou dobu s kondomem. Cca před 14 dny se mi udělala na penisu (na předkožce ne na sliznici) bolestivá modřina a předkožka natekla. Cca do 2 dnů modřina zmizela, překožka se vrátila do normálu, ale vystoupli mi žíly na penisu (resp. vytvořili se žíly tvrdé a nebolestivé, vypadají jako křečové žíly nebo jizvy). Žádné zarudnutí, vše je v barvě kůže. Pohledem se jedná o žíly, nevypadá to jako vřed. Chtěl bych se zeptat - může se jednat o nějakou pohlavní nemoc, kupř. syfilis? Domnívám se spíše, že vše způsobila nějaká ucpaná žíla... Určitě hodlám zajít na testy, ale chci až po 3 měsících od event. rizika - po inkubační době. Jde mi o to, jestli kvůli tomuto příznaku mám zajít k lékaři již nyní (po dvou měsících) nebo měsíc posečkat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě hned zajděte na dermatovenerologii. Bude dobré,když vše uvidí lékař. Může to být cévka, může to být infekce. Děvčata v dobrých klubech jsou obvykle dobře hlídaná, ale stejně je to rizikové.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Články: Ode dneška nekouřím! Zvládnu abstinenční příznaky?
Rádi byste přestali kouřit...
Lékaři znají nový způsob, jak snížit nitrooční tlak u glaukomu
Preventivní prohlídka
Články: Preventivní prohlídka
Preventivní prohlídka je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Články: Růstové grafy dávají rodičům jistotu
Každý starostlivý rodič...
Těhotenský ultrazvuk
Články: Těhotenský ultrazvuk
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: