Muže se mi vrátit zápal plic.?

dobrý den, před rokem sem měla zápal plic teď sem nastydla normální začátek pálení dýchací trubice pak škrábání v krku rýma kašel ale kašel je dost velký už sem cela zničená bolí mě snad všechny svaly na břiše těžko se mi nadechuje picha me a boli na hrudi a občas mam suchy kašel občas neco vykašlu a občas mě nejde odkašlat ale kašel mam opravdu velký blbe se mi mluví a dýchá mam pocit zužené trubice mivám stavi že se mi opravdu těžko dýchá vystoupne mi teplota a sem vyřízená ale taky mam i stavy kdy mi je docela dobře teda krom toho umorného kašle a rýmy když sem měla zápal plic minule mela sem jen 37,2 teplotu jako mám ted občas vystoupne i výš ale pak zas klesne vetšinou se drží na tech 37,2 jako minule doktorka mi říkala že prý na plicích mam nevím přesne co říkala ale asi neco jako skrvnu nebo jizvu po minulém zápalu plic nevim co přesne myslela tak se proto ptám jestli se mi to muže vrátit nechce se mi jit k doktorce jen z kašlem a rýmou takže se ptám jeslti se mi to muže vrátit nebo ne abych se uklidnila nepotřebuju byt dva týdny doma v posteli dekuji mockrát a přeju krásný nový rok. s pozdravem petra.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, milá Petro, samozřejmě, že se zápal plic může vrátit. Na Vašem místě bych o ničem moc nepřemýšlela, tady není co řešit online, ale je nutné okamžitě jít na plicní ambulanci s cílem klinického vyšetření a RTG hrudníku, event.dále dovyšetřit bolesti na hrudi. Nečekat, ale jít za plicařem /nebo praktikem/ s cílem okamžité diagnostiky a léčby. Zápal plic to být může ale nemusí. Může se jednat o zánět průdušek,atd. Pokud potíže neustávají po cca 3-4 dnech symptomatické léčby, je na místě návštěva lékaře. Ještě k tomu stínku- na RTG hrudníku máte pravděpodobně stín, který je pozůstatkem starého zápalu plic /něco jako jizva na kůži po poranění/, to ale není nic závažného. Důležitější je nepodcenit současné příznaky, takže honem na vyšetření. Držím Vám palce, pak se event.ozvěte, jak se Vám daří. S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x