Může se projevit pohlavní nemoc až po 20 měsících?

Dobrý den, pane doktore. Chtěla jsem se zeptat, zda se můžou prvotní příznaky nějaké STD objevit až po téměř 2 letech od styku. V květnu 2011 jsem měla nechráněný styk (trochu traumatický a od té doby už sexuálně nežiji). Až do konce letošního roku bylo vše v pořádku, ale v lednu 2013 se mi udělal bolavý boláček u klitorisu. Gynekoložka řekla, že to byla mazová žlázka, vymáčkla ji a dala mi baktroban. Pupínek zmizel, ale genitál občas svědí a při další menstruaci se mi udělal boláček opět jinde - vypadal jako beďárek. Jsem objednána na vulvoskopii, pí doktorka vyloučila sexuálně přenosnou chorobu kvůli časové vzdálenosti. Stejně se bojím. Chodím na kožní s exémem na rukou, který se špatně léčí a dnes se mi v ústech objevily tři afty. Jeden v místě, kde mi nerostou osmičky a druhý u pokousané vnitřní tváře. Třetí na dásni vpředu. Měla bych se bát nějaké sexuálně přenosné choroby, nebo jde jen o shodu náhod a v klidu počkat na vyšetření vulvoskopií? V prvním případě, poradil byste mi, prosím, kam bych se případně v Praze měla zajít vyšetřit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Klidně vyčkejte na vyšetření, inkubační doba pohlavních nemocí není nikdy tak dlouhá, nemějte zbytečné obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: