Může se těhotná žena při nachlazení vypotit?

Chtěla jsem se zeptat na vypocení v těhotenství.Hledala jsem všude na internetu nějakou chytrou radu na odborných stránkách....nic..Ani můj lékař se k tomuhle nijak nevyjádřil ??? :( ...Jsem ve 21tt a jsem nachlazená asi 5 dnů .Včera jsem byla u lékaře protože mám silnou rýmu a malinko mě škrábe na horním patře...A patro mě ke všemu i s jazykem začalo svědit včera..Lékař mi pouze řekl,že pokuď nemám vysloveně ucpaný noc a´t žádné kapky nepoužívám.Jenže mám.Takže jsem mu řekla o Olinth kapkách,že beru asi 2 dny tyto a rýma je malinko lepšíNa to se také nevyjádřil :(A cítím ,že by mi pomohlo vypocení.Tak se chci zeptat zda se těhotná žena vůbec může s paralenem potit úmyslně??Přeci jen je to úmyslné zvednutí teploty??Doktor mi jen řekl"To vám neublíží.." :)...Tak nevím..Ani na krk mi nic nedoporučil..Prý mám jen nějakou alergickou reakci,ale vůbec mi jinak neporadil...To je péče..Ale to je něco jiného co zde probírat nechci...Tak prosím jak je to tedy s vypocením,když těhotná žena je nachlazená a pomohlo by jí právě vypocení????Může???Děkuji opravdu opravdu moc za odpově´d.Anet.

Odpověď odborníka:

Pocení krátkodobé graviditě neškodí, rovněž se nemusíte bát v tomto stupni těhotenství krátkodobého užívání antipyretik-Paralen, Acylpyrin, nebo lok. léčby v krku např. Coldrex

MUDr. Jiří Bastl
MUDr. Jiří Bastl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Privátní ambulantní zařízení Gynosan, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: