Může spolu souviset pravděpodobně mykóza vagíny a plísně nohou?

Dobrý den, v říjnu jsem prodělala zánět močových cest, kde jsem čůrala krev, hned na to jsem dostala zánět ledvin a týden na to znovu zánět močových cest. Zánět močových cest jsem neměla poprvé. Jinak mi na to byl doporučen urinal, který už asi 4 měsíce beru, ale nepřijde mi, že by měl nějaké extra účinky. Trpím také na silné výtoky a za celý svůj život jsem měla pouze 1 partnera a on také, navíc před sexem se oba myjeme. Často nás při sexu trápí, že když do mě vstoupí, tak mě to hrozně štípe a pak po chvilce už to jde a když se do mě udělá, tak mi nateče vevnitř vagína a bolí mě to při čůrání jako při zánětu močových cest a také potom štípe. Dále mám už asi rok plíseň na nehtu (který se mi opakovaně půlí) ale i v okolí nohou. Gynekolog mi dává akorát čípky a canesten, ale vůbec mi to nepomáhá. Po canesten mě to vlastně po asi půl hodině přestane štípat. A ten jsem teď také používala na ten nehet (doporučení od obvodního lékaře), ale přijde mi, že mi přestal růst, jelikož jsem si už všechny nehty stříhala 2x a tenhle se vůbec nepohl. Nevím co mám dělat, abych se tohohle všeho zbavila, protože už na to trpím opravdu dlouho a chtěla bych se toho zbavit. Prosím můžete mi nějak poradit? Byla bych Vám velice vděčná!!

Odpověď odborníka:

dobrý den, může to vše spolu souviset. osobně bych Vás poslala na imunologii.pokud se budfete léčit na ymkosu vy, je třeba,aby se léčil i partner.tj canesten krem mazat na penis.muži nemívají klinické obtéže jako my ženy. nevím,jestli jste měla léčbu mycomaxem, event.existuje autovakcína.důležitá je i úprava jjídelníčku.vynechat veškeré plísňové sýry,salámy apod. pro úpravu poševního prostředí je vhodný vagi C-lze koupit v lékárně, skvělé účinky má i wobenzym - nutné brát dlozuhodobě cca 2-3 M.před stykem se nemyjte mýdlem vy ani partner.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Když jídlo škodí aneb Potravinová alergie
Články: Když jídlo škodí aneb Potravinová alergie
Tenhle problém se objevuje...
Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Články: Bolí váš nohy? Můžete mít nemocné srdce!
Bolest nohou. Nejčastěji si...
Problémy s erekcí? Možná máte vysoký krevní tlak!
Články: Problémy s erekcí? Možná máte vysoký krevní tlak!
Erektilní dysfunkce neboli...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Tajemství úspěšné léčby cholesterolu
Články: Tajemství úspěšné léčby cholesterolu
Vysoká hladina cholesterolu...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Hysteroskopie
Články: Hysteroskopie
Hysteroskopie je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: