Muže stará jizva v oku prasknout při porodu?

Dobrý den. Obracím se na vás s dotazem. V šesti letech jsem si nešťastnou náhodou vypíchla levé oko lukem a šípem. Oko mi zčásti zachránili. Sice na oko nevidím, ale alespoň mi oko zůstalo a nemusím Mít skleněné. V oku mám přes panenku jizvu tvaru L. Poté jsem asi v devíti letech absolvovala další operaci, jelikož mi oko silně šilhalo. Přišili mi oko v levém koutku, aby k šilhavosti tolik nedocházelo. Dnes je mi 27let a čekám miminko. Chtěla jsem se zeptat, zda budu moci rodit přirozeně? Nechci rodit císařským řezem. Je zde možnost, že by mi oko prasklo a ,,vyteklo,,? Můj oční lékař mi řekl, přesně cituji: ,,Můžete rodit normálně. Nesmíte prostě tlačit do xichtu.,, Již vzhledem k vyše uvedenému jednání mého očního lékaře, nevím, zda tomu skutečně věřit. Jak jsem uvedla vyše, nechtěla bych císařský řez, ale zase mi přirozeny porod nestojí za to, abych pak nosila skleněné oko. Děkuji za Váš názor. Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na Vaši otázku nemám jednoznačnou odpověď, vždy je to velmi individuální, záleží zda byla postižena i sítnice, s trhlinami a odchlípením sítnice či zda zde byla postižena jen rohovka. Pokud jsou jizvy a laserové stopy na sítnici po ošetření, doporučuji císařský řez.Štrofová

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: