Může to být arytmie?

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat, co by to mohlo být, když mám časté bušení srdce. Je to velmi nepříjemné. I v klidu, cítím to pořád. A mám i v klidu pulz kolem 100-120/min. Když mám zvýšenou fyzickou aktivitu, velmi se zadýchávám, jsem unavená a motá se mi hlava. Když jdu do schodů, je to velmi podobné. Přemýšlím, zda by to nemohly být známky arytmie. Je mi teprve 18 let a ráda bych se věnovala vice sportu, ale to, co se mi stále děje, mi to moc neumožňuje. Moc děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je Vaše klidová srdeční aktivita více než 100/minutu, bude vhodné navštívit praktického lékaře. Provede základní vyšetření, natočí EKG křivku a rozhodne o dalším postupu. Držím palce, ať to není nic vážného.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Multidisciplinární přístup po operaci zlomeniny kyčle snižuje riziko dalších pádů
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
Chřipka a kojení
Články: Chřipka a kojení
Pomalu nastává období, kdy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Logopedické vyšetření
Články: Logopedické vyšetření
Logopedické vyšetření je...
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x