Může to být i černý kašel?

Dobrý den je mi 19 let, přibližně 28.12.12 se u mě objevily příznaky obyčejné chřipky 2.1. jsem byla u doktora a ten mi řekl, že je to chřipka, ale kašel neustupoval a byl horší a horší. Tak jsem tam zašla o týden později znovu předepsal mi ERDOMED 1-1-0 a Codein Slovakofarma 0-0-1 ale to pořád nepomohlo, mám dávivý kašel hlavně v noci, ale nemám vysoké teploty, myslíte, že by to mohl být černý kašel? Děkuji za Odpověď

Odpověď odborníka:

Dobry den dráždivý kašel, který uvádíte múže byt vyvolán virosou, po které uvedené potíže přetrvávajú i 3 měsíce, ale múžou být zpúsobeny i atypickymi bakteriemi jako jsou mykoplazmy nebo chlamýdie. Ale to je možné potvrdit nebo vyloučit laboratorním vyšetřením, stejně jako i černý kašel. Jestli u vás potíže přetrvávají, určitě doporuřuji vyšetření specialistou pneumologem, který Vám udělá potřebné funkční vyšetření, odešle na rtg plic a zároveň i odebere krev na laboratorní vyšetření. Na základě vžsledkú vyšetření nasadí i správnou léčbu. S pozdravem Dr.Čápová

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: