Může to být rakovina žaludku?

Dobrý den. Už přes týden mám bolesti žaludku-ve střední části pod žebry,pocit tlaku a bolest je tupá. Začalo to touto bolestí a následovalo zvracení,ve kterém byly nitky krve,ale ne nějak mnoho. Po čtyřech dnech bolestí jsem šla k lékaři a následné odběry krve. CRP,jaterní testy,bílé krvinky vše v normě. Praktická lékařka mi nasadila Ortanol 40mg 1/den , jelikož jsem před pěti lety měla prasklé žaludeční vředy. Užívám Ortanol 4 dny a bolest už není trvající,jen se objeví dvakrát za den a vždy jen na chvíli. Jsem kojící žena,po dvou SC. Zajímalo by mě,jestli by to nemohly být buď srůsty a nebo jsem dostala i názor,že by se mohlo jednat o rakovinu žaludku. Jenže to bych neměla krevní testy v pořádku,nebo ano? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Samozřejmě nelze stanovit diagnozu tak lehce po internetu. Je nejvýš pravděpodobné že se jedná o akutní žaludeční dyspepsii, nesoulad v žaludeční sliznici, která ale může být také doprovodem znovuobjevením se, exacerbací, dvanácterníkového nebo i žaludečního vředu. Pokud se stav pod kontrolou lékaře po medikaci a dietě rychle neupraví je na místě chirurgické vyšetření , sonografie a vyšetření žaludku gastroskopicky nebo vyjímečně i rtg žaludku s náplní. Podle výsledku potom případná další terapie. Zhoršení vyžaduje kontrolu ihned.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x