Muze to byt rs????

Dobry den jiz pred 14 dny jsem byla hospitalizovana v Havirovske nemocnici pro podezreni RS,tam mi byla take udelana Lumbalni punkce..Na MRI jsem byla cca pred mesicem kde mi byla nalezena na mozku a mise hypersignalni loziska..Krev mam naprosto v poradku a zakladni vysrtreni LP taky..Jinak zadne problemy nemam pouze brneni v rukou ani unavena nejsem..Cetla jsem ze by to mohla byt i borelioza..Kdyz jsem byla na MRI mela jsem silenou paniku nemohla jsem v tom tunelu dychat a zdalo se mi jako bych na chvili omdlela muzou ty hyp.loziska souviset i s timhle??Vite uz me to nebavi kazdy lekar mi rika neco jineho ze to neni 100% druhy ze ano a treti ze to byt nemusi..Mockrat vam dekuji za odpoved hezky den..Z pozdravem Karolina

Odpověď odborníka:

Milá Karolíno. S oblibou pacientům citují přísloví" Nikdy nic není bez příčiny". Zda máte či nemáte RS nelze na základě toho, co mám k dispozici určit. To, co jste prožila na MRI zřejmě souvisí s nejistotou,kterou ve Vašem dopisu ventilujete. U mých pacientů vymizela panika při MRI tím,že jsem je začal posílat na pracoviště,kde se k nim chovají vlídně:-) Také jim vždy říkám,co je čeká a vysvětlím jim nalezené změny.Mnohdy je prostě uklidním tím,že jim řeknu,že ony nalezené změny neznamenají nemoc. (Ne všechny změny na MRI totiž znamenají chorobu.) Proto si myslím, že je Vám třeba místo nejistoty nabídnout jistotu někoho,kdo pro Vás bude důvěryhodný. V léčbě onemocnění je ideální počet terapeutů,kteří o nás pečují 1! Je třeba,abyste si vybrala sama!! Budete-li chtít,mohu Vám někoho doporučit.. anebo můžete využít mých služeb. Jsem k dispozici na mens-sana@seznam.cz Děkuji Vám za důvěru! Se srdečným pozdravem Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: