Může to být rs?

Dobrý den, již delší dobu mi mravenčí (nebo občas pocit pálení) v pravé ruce -dlaň a prsty, občas i v pravém chodidle. Mám strach že se může jednat o RS. Můžou tyto příznaky mít i jiný důvod než RS? Například stres, nebo práce s počítačem-myš? Jsem z toho psychicky vyřízená bojím se diagnozy. Moc děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, příčin může být velmi mnoho - není bez důležitosti třeba chronický stres a přetížení, ale i jiné dignosy nejsou určitě vyloučeny. Strach nic neřeší, chápu vás, ale uvědomte si, že vyšetření vás může ujistit, že nejde o žádné těžší onemocnění a tím uklidnit, kdežto, když budete s vyšetřením otálet, nejen že se potíže mohou rozvinout stupnovat, ale i strachem zhoršovat. Proto, prosím, navštivte neurologa a popište mu svoe potíže, jistě vás podrobně vyšetří a ujistí. Diagnosa RS se provádí pomocí NMR - magnetické resonance a rozborem potíží těla a doplnujícího očního vyšetření. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: