Může vést antikoncepce k nenávratné neplodnosti?

Dobrý den, četla jsem jeden článek a nevím, zda jsem ho pochopila dobře. Samozřejmě chápu, že žena, když bere antikoncepci, tak po dobu brání antikoncepce neotěhotní. Ale co když ta žena tu antikoncepci bere od 15let do 23let, pak to vysadí a bude chtít dítě. V tom článku jsem četla (nebo alespon, tak jsem to pochopila), že když se antikoncepce bere nepřetržitě velmi dlouhou dobu a pak se vysadí, tak pak žena může být navždy neplodná? Děkuji za odpověd:)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to není pravda, po vysazení antikonecepce se startuje cyklus jako před menstruací. Pokud nemá problém otěhotnět, je těhotná brzy. Pokud byl problém před braním HAK, bude problém i po vysazení.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: