Můžete mi poradit?

Dobrý den, plánujeme druhé miminko, ale nějak se nedaří. Loni v březnu jsem přestala užívat antikoncepci Cerazzete (užívala jsem po prvním porodu 2009), menstruace se nedostavila, musela jsem jít na injekci a až po ní se mi po 14 dnech obnovil cyklus. Od června jsme se s manželem začali snažit o druhé miminko. V říjnu jsem otěhotněla, ale protože se miminko přestalo vyvíjet, musela jsem jít v 10tt na revizi dělohy. Po třech měsících to zkoušíme znovu, ale bez úspěchu. Je to rok od vysazení a za nedlouho to bude rok, co se snažíme, a zatím bez výsledku. Cyklus mám 28 dní, menzes trvá 6-7dní. Chtěla bych se zeptat, jak to dál řešit, co byste mi doporučila či poradila, abychom se mohli těšit z druhého miminka. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prozatím není třeba nijak zasahovat. Již jste opakovaně otěhotněla, s otěhotněním tedy problém není. Jeden zamklý potrat také neznamená, že byste nemohla donosit zdravé miminko. Neupínejte se jen na otěhotnění, eliminujte stres ze života, a uvidíte, že se zadaří.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x