Můžou antibiotika zeslabit menstruaci?

Dobrý den. Beru již pár let antikoncepci Yosefine. Cca 6 dnů před dobráním platíčka jsem dostala zánět močového měchýře, na který mi doktor nasadil na týden antiobiotika Nitrofurantion-ratiopharm. Ta jsem dobrala v době, kdy jsem již užívala placebo tablety. V době braní antibiotik jsem měla pouze jednou sex chráněný kondomem, v užívání antibiotik jsem neudělala chybu (žádná zapomenutá tabletka). Menstruace mi běžně přichází po druhé placebo tabletce, ale tentokrát mě pobolívalo břicho (klasika) a špinit jsem začala již po první placebo tabletce a menstruace je proti běžnému stavu poměrně dost slabá. Je možné, že toto zavinila antibiotika? Kromě zánětu močového měchýře jsem ještě v jednom dnu prodělala silnou migrénu. Mockrát děkuji za odpověď a přeju pěkný den.

Odpověď odborníka:

Menses může být slabší sama o sobě Nitrofurantoin ani migrena by jí neměly ovlivnit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: